El paisatge de Sant Climent Sescebes és ric i divers, combinant natura i cultura a través dels estanys, els monuments megalítics, el nucli medieval, l’Anyet, la Font Pudosa, les vinyes, els olivars i una representació de la Passió a l’aire lliure que garanteix un escenari inigualable.

El sector meridional del municipi, orientat cap a la plana empordanesa, és eminentment agrícola, mentre que al nord, s’enfila cap a l’Albera adquirint progressivament un caràcter més agreste. Les vinyes i els olivars van deixant lloc als sòls més aspres i finalment als boscos. Entremig, sorgeixen els dòlmens i els menhirs, testimonis del poblament neolític. També hi queda lloc per l’ermita preromànica de Santa Fe dels Solers, el veïnat de Vilartolí i els estanys temporanis de la ribera de l’Anyet, font de gran riquesa biològica.

El poble de Sant Climent és d’origen medieval, de carrers estrets i cases de pedra. En alguns indrets, encara s’hi pot conèixer la muralla defensiva que encerclava el nucli medieval del poble. La Plaça de Carles Cusí, davant de l’edifici de la Concòrdia, és un ampli passeig submergit a l’ombra de plàtans centenaris que a l’estiu fa les delícies dels seus visitants.