Capmany és el municipi amb més cellers de la Denominació d’Origen Empordà. Als carrers del poble el vi hi és constantment present als cellers més tradicionals. Però entre les vinyes que l’envolten, també s’hi troben els cellers més moderns.

Tot i la seva importància, no tot són vinyes i cellers a Capmany. Els olivars, els boscos, els monuments megalítics i sobretot el nucli d’origen medieval s’afegeixen al món del vi per configurar un municipi digne de conèixer. La plaça del Fort, amb l’església de Santa Àgata, l’Ajuntament i les cases que l’envolten, així com les muralles i les torres integrades a l’estructura del poble i l’ermita de Sant Sebastià són una visita imprescindible.

El paisatge suaument ondulat alterna així vinyes i olivars amb boscos d’alzines, suros i pins. El Merdançà -que passa pel centre del poble- i la riera de Torrelles flueixen de nord a sud, alimentant el Llobregat d’Empordà i donant lloc als boscos de ribera de gran valor ambiental. El paratge de la Roca Cagalera, un singular aflorament rocós, s’enlaira sobre el Merdançà. I a ponent, els alzinars i suredes configuren un continu que denota el passat bosquerol d’una part de la gent dels Aspres d’Empordà.